Windows pr. håndkraft

NEXT 6: Første demonstration af Windows Surface i Danmark.

 

Oven på NEXT 6-konferencen i Århus kunne man på udstillingen af samme navn se – og ikke mindst røre – ved et overflødighedshorn af sjove og tankevækkende opfindelser i forskellige stadier af færdiggørelse.

Allerstørst tilstræning havde Microsoft Surface. Der var uafbrudt kø ved ”sofabordscomputeren”, hvor fire personer kunne spille spil og male på skærmen i fællesskab. Det spændende ved Surface er, at al betjening sker med fingrene på den trykfølsomme skærm, der udgør det meste af bordets glasplade.

Det er første gang, Microsoft Surface er blevet vist i Denmark. Den ventes at komme til at koste lige under 100.000 kroner, når den lanceres i Danmark. Så med mindre du har vundet i lotto for nylig, må du nok nøjes med at stille den bærbare på avishylden under glasbordet derhjemme, og tænke dig til resten. Og det er ikke helt det samme. Men Surface viser, hvad vi kan vente os af kommende Windows-generationer.

Inde bag Surface’s flotte overflade banker der et pc-hjerte og en Windows. Og så en farlig masse dyrt infrarødt isenkram til at aflæse ikke mindre end 52 samtidige berøringer. Så fem personer kan have alle fingrene på bordet på én gang – og to af dem kan endda også trykke næserne flade mod glaspladen i benovelse!

©:  John Alex Hvidlykke 06.04.2009
Denne side er opdateret d. 22-06-11. Kopiering forbudt. Citat med tydelig kildeangivelse tilladt. Links er velkomne.