Han har verden i sin hånd

NEXT 6: Den Håndgribelige Jord.

Tænk dig at være en titan. Stor nok til at gribe om jordkloden, og dreje den med din hånd. Og forestil dig imens at se skyerne drive, og havstrømmene bevæge sig på den levende klode under dig.

Tangible Earth – Den håndgribelige Jord – er det meget passende navn på en kæmpemæssig globus på godt en meter i diameter. Men i modsætning til andre glober er lande og have ikke malet på, men animationer og levende satellitbilleder, projiceret op på indersiden af kuglen, som faktisk er én stor, kuglerund berøringsfølsom skærm.

Professor Shin-Ichi Takemura fra Kyotos Universitet for Kunst og Design har skabt Tangible Earth som et forsøg på at anskueliggøre globale fænomener som klima, jordskælv og meteorologiske fænomener. Og også for at vise os vores egen påvirkning af planeten.

De data, der vises på globen, opdateres (naturligvis) via det globale internet en gang i timen.

Tanglible Earth har været udstillet på adskillige konferencer og udstillinger, men NEXT 6 udstillingen var første gang, man har kunnet se den i Europa.

Professor Takemura demonstrerede selv globen på udstillingen, ligesom han på konferencen fredag forklarede om ideen bag den, samt om visionen: Én Tangible Earth på hver eneste skole i verden.

©:  John Alex Hvidlykke 07.04.2009
Denne side er opdateret d. 22-06-11. Kopiering forbudt. Citat med tydelig kildeangivelse tilladt. Links er velkomne.