Og så var der fri leg bagefter

Mange havde taget repræsentanter for næste generation med til NEXT 6-udstillingen, hvor de ikke kom til at mangle underholdning.

Den ene af to sale var helliget ”demolaboratoriet”, hvor børn og pilfingre kunne bygge, eksperimentere – og hoppe.

Det største hit i mere end en forstand var internet-skyggebokseringen ”Remote Impact”, hvor to venner kunne boksetræne sammen på afstand, uden risiko for blodtud. I stedet for at bokse direkte mod hinanden, boksede hver imod en madras, som skyggen af modstanderen blev projiceret op på.

De to bokseringe var anbragt i hvert sit rum på udstillingen. Men de kunne lige så let have været i hver sin by eller for den sags skyld på hver sin side af kloden. Der var ofte tre-fire børn i ringen ad gangen – på hver side.

Men var der kø ved bokseringen, kunne man i stedet gå hen på det bæredygtige dansegulv, hvor dans og hop genererede strøm til det lysende discoteksgulv. Jo mere hop, desto mere lys.

Et bord, hvor lysdioder, batterier og små magneter var kastet i grams, var lige så populært. Med tape og magnetisme kunne man samle sin egen skulptur og derefter kaste den højt op på væggen, hvor hundreder af lysdioder dannede et tæppe af mangefarvet lys.

Robotter var der også nok af. En kanin kunne styres rundt på en eventyrbane af to personer i fællesskab (se billedet øverst), og et andet sted kunne man selv bygge computerstyrede lego-maskiner.

Et bjerg af mere traditionelle legoklodser, der med lethed kunne have fyldt et badekar, lå til gengæld næsten ubenyttede hen. Der var simplet hen for meget, som var endnu mere spændende.

©:  John Alex Hvidlykke 08.04.2009
Denne side er opdateret d. 22-06-11. Kopiering forbudt. Citat med tydelig kildeangivelse tilladt. Links er velkomne.