Spilt dit fjernsyn ad

NEXT 6: Hacker Pablos opfordrer til nysgerrighed og livehacker kreditkort.

Hvad laver en mesterhacker på en innovationskonference? Det handler om nysgerrighed, mener showhackeren Pablos. Den nysgerrighed, der driver en hacker, er den samme, som kræves af en opfinder. Derfor var Pablos den første, der med sit digitale tryllekunstnershow skulle underholde og inspirere på NEXT-konferencen.

De fleste, der får en telefon i hånden, vil spørge "hvordan bruger man den?" En hacker vil spørge, "hvad kan man gøre med den?" Da Pablos fik sin første iPhone, blev den splittet til atomer på en aften.

Hacker fjernsynet for sjov

Pablos kaster sin nysgerrighed på alle slags systemer. Hvis man er alene på sit hotelværelse, og det trådøse netværk er i stykker, hvad skal man lave? Hvis man hedder Pablos, går man i gang med at hacke fjernsynet:

"I modsætning til hjemmets fjernsyn er hotel-tv'et på sit egent netværk. Man kan se gratis film. Det er ikke særlig interessant. Spille gratis spil - det er lidt sjovere! Endnu sjovere er det at udforske netværket. Man kan f.eks. let se, hvad folk på de andre værelser ser, og bestemme, om de skal have tegnefilm eller porno på skærmen. Lidt mere spændende er det at se, hvad folk på andre værelser ser på internettet via deres tv, og se dem gå netbanken og f.eks. følge pengeoverførsler."

Mobiltelefoner med Bluetooth er lette at hacke. Og når man har hacket den, kan man følge folks gøren og laden. Pablos viser på skærmen en graf over Microsofts sikkerhedschefs bevægelser på en konference. Minut for minut. F.eks. at han efter 15 minutter blev træt af oplægget fra scenen og hang ud i lobbyen.

Kredikortselskaber ønsker ikke sikkerhed

Pablos demonstrerer på scenen, hvordan nye og såkaldt supersikre kreditkort med trådløse RFID-chips kan aflæses med en 60-dollars RFID-læser fra Radio Shack. Efter få sekunder dukker ejermandens navn og kortnummer op på storskærmen.

Ifølge Pablos er kreditkortselskaberne er ikke interesserede i sikkerhed, men i skadeshåndtering. Selskaberne ved, at systemet kan misbruges, men de har det fint med det. Så længe det ikke koster dem for mange penge. I stedet for at bruge langt større beløb på at forsøge at gøre det sikkert.

Der behøves ikke kompliceret teknologi til hacking. Som en afslutningsgave til publikum uddeler Pablos hjemmelavede nedfilede nøgler, som kan åbne de fleste døre ved at stikke nøglen i låsen og give den et lille dask med en hammer. "De virker i de fleste hjem i USA, og jeg har dem altid med. De er praktiske, hvis jeg har glemt min egen gadedørsnøgle".

©:  John Alex Hvidlykke 02.04.2009
Denne side er opdateret d. 22-06-11. Kopiering forbudt. Citat med tydelig kildeangivelse tilladt. Links er velkomne.