Gadgets for hjemmerullere

NEXT 6: Modulopbyggede gadgets gør vejen fra ide til prototype kort og billig.

Hvis du brænder efter at få dig en MP3-spiller med indbygget GPS, fugtighedsmåler og accelerometer, får du et problem. For den findes ikke på hylderne i nogen elektronikforretning. Så du må smøge ærmerne op og bruge et par timer på at lave den selv. 

At det faktisk kan lade sig gøre at starte som selvstændig dimsekonstruktør uden at hedde krøsus til mellemnavn, kunne man se på NEXT-konferencen fredag, hvor idemanden bag The Bug viste sin opfindelse frem. 

Hvis man laver software, er det forholdsvis let at starte for sig selv. Der findes masser af gode gratis udviklingsværktøjer. Så udviklingsomkostningerne er små. Helt anderledes er det med hardware. 

Skal et gadget udvikles fra bunden, har du brug for en udviklingsafdeling - og en velspækket tegnebog til at finansiere det hele. Som en tommelfingerregel skal der kunne sælges 5 mio. enheder til 200 dollars stykket, før det er interessant at sætte en ny dims i produktion. 

Udviklingsomkostningerne tegner sig for en stor del af regnestykket. Peter Semmelhack fra Bug Labs har gjort for hardware, hvad open sorce forkæmpere som Linus Torvalds har gjort for software: Han har gjort det muligt for alle at være med. 

The Bug er navnet på det første gør-det-selv-gadget, der kan samles og skilles ad og samles på nye måder, akkurat som legoklodser. Når man har bestemt sig for, hvilke dele, der skal indgå i drømmeapparatet, er næste skridt at lave den sofware, der får tingesten til at fungere og giver den alle de smarte funktioner. Det sker ved hjælp af Bug Labs' eget udviklingsværktøj, som er både gratis og open source. 

Det er dog ikke tanken, at almindelige forbrugere skal købe modul-dimsen og stikke deres egne gadgets. Elegant er den ikke, og man skal være programmør for at få det fulde udbytte. 

The Bug er især beregnet til udviklere, der drømmer om at udvikle deres egne dimser, men som ikke har råd til at poste mange millioner i at udvikle den første protoype. Uddennelsessteder er en anden kundegruppe. Men det er alligevel godt at vide, at vejen til nye dimser til os forbrugere dermed er blevet lidt kortere.

Bug Labs

©:  John Alex Hvidlykke 03.04.2009
Denne side er opdateret d. 22-06-11. Kopiering forbudt. Citat med tydelig kildeangivelse tilladt. Links er velkomne.