Rock, bøgetræer - og IT

Hvis der er noget, der hører sammen, er det øl, rockmusik og …innovation?

Den uventede kombination af skovfest og opfindsomhed kunne opleves på årets Skanderborgfestival (ups... Smukfest!), hvor de ca. 50.000 besøgende kunne lægge hånd på den nyeste teknologi – og lidt af fremtidens ditto – samtidig med at de fik blæst ørene fulde af rockmusik.

 

Hvordan ser fx YouTube ud i virkeligheden? Den er naturligvis rørformet, og fyldt med video! Det populære videosite var kommet ud i den friske luft og med på festival takket være en ti meter lang metaltunnel, hvor nogle af de populæreste YouTube-videoer kørte non-stop på væggene. Et glimrende middel mod pc-absistenser midt i den jyske bøgeskov
Det mest støjende tilbud var en kæmpemæssig trommerobot, der kunne styres på et instrumentbræt, der ville have været Jens Lyn værdigt. Med lige dele held og rytmesans blev der fremtryllet helt nye rytmer.
Mere stilfærdig var en ”vandprinter”, der printede mønstre med vanddråber i den blå luft, hvor de kunne ses i brøkdele af et sekund, inden de faldt til jorden.
Det var Innovation Lab og Vestas, der stod bag initiativet med at flytte innovationen ud på den regnvåde festivalplads. Ud over at have leveret røret til den non-virtuelle YouTube var vindmøllefabrikken synlig i form af en syv meter høj og 25 meter bred og vandret roterende vindmølle foran festivalens teknoscene.
Den største publikumsmagnet i teknologiområdet, der havde fået navnet LabLand, var dog Guitar Hero-scenen, hvor håbefulde PlayStation-bands kunne fyre den af overfor et rigtigt rockpublikum.
Tekst og foto ©:  John Alex Hvidlykke 14.08:2008. 
Denne side er opdateret d. 16-01-12. Kopiering forbudt. Citat med tydelig kildeangivelse tilladt. Links er velkomne.